Huisdieren en de dierenhandel

 

 

Steun de handel in dieren niet! Koop geen dieren in dierenwinkels. Dieren zijn geen dingen, ook huisdieren niet. Toch worden ze vaak als industrieproducten op grote schaal gefokt in dieronwaardige omstandigheden voordat ze bij de dierenwinkels belanden. Daar eenmaal beland worden ze te makkelijk in een opwelling voor weinig geld gekocht. Met als gevolg dat wanneer de nieuwigheid er af is, het dier maar al te vaak verwaarloosd wordt en/of op straat gezet.

Bedenk daarom goed voordat je een dier neemt wat je hem te bieden hebt, wat je er voor over hebt, ook financieel als hij ziek wordt en of je hem een zo natuurlijk leven kunt/wilt geven. Kan/wil je dat niet, begin er dan niet aan! Zo hoort een konijn niet zijn leven te slijten alleen in een hok. Het is een sociaal dier dat gezelschap van een ander konijn nodig heeft en voldoende bewegingsvrijheid om te kunnen huppelen en graven. Vogels horen niet opgesloten te zitten in hun eentje in kleine kooitjes. Een hond hoort niet de hele dag alleen thuis te zitten en niet verder te komen dan het einde van de straat.

Als je toch graag een huisdier wilt en je denkt het dier een goed leven te kunnen bieden, haal die dan niet uit een dierenwinkel of via een advertentie van internet maar neem er dan een uit een opvang. En zorg door middel van castratie of sterilisatie dat er geen jongen meer geboren worden. Zo geef je een dier dat pech heeft gehad een beter leven en steun je de dierenhandel niet!

 

 

Hier een aantal opvangadressen en sites:

www.konijnen.nl
(info over hoe je met konijnen moet omgaan en wat ze nodig hebben)

www.dierenasiels.com
(Stichting Dierenasiels & Internet )

www.knaagdierencentrum.nl

naar boven 

 Valid XHTML 1.0 Transitional