Saeco  

Het laatste nieuws over Saeco

5 november 2011 - Ze is afgelopen vrijdag weer een tijdje in slaap gebracht voor controlefoto's en onderzoek. Sinds de vorige controle is de nieuwe heupkom nu vast in het bekken gegroeid en de heupkop in het dijbeen gegroeid. Een hele geruststelling en het gevaarlijkste/moeilijkste stuk van de revalidatie zit er dus op...

25% van de honden komt niet door deze controle, hoofdzakelijk door slechte revalidatie van de eigenaar. Als dit niet vast zou zitten of verschoven zou zijn kon alles opnieuw beginnen.

Nu moet het gewrichtskapsel en de spieren nog vast groeien, zodat de heup in de kop gehouden wordt en niet uit de kom kan schieten. Dit zou de komende 6 weken in orde moeten komen.

Vanaf nu elke week de wandelingen 5 minuten langer maken, we zitten nu aan 20 minuten. Wel nog aan de leiband, daar spelletjes en rennen nog niet toegelaten zijn.

naar boven 


Bedankt namens Saeco

Liefste mensen,

Graag wil ik iedereen die mij geholpen heeft bedanken. De operatie is goed verlopen en mijn eerste 2 weken revalidatie zitten erop. Op de controlefoto's zit alles nog perfect in elkaar. Dit dankzij de goede vezorging van mijn baasjes.
Daarom willen zij u ook nog eens extra bedanken voor de vele centjes die we gekregen hebben.

Jullie kunnen mijn revalidatie nog altijd volgen op www.facebook.com/steun.saeco

Bedankt,
Saeco, Sandy & Davy
15 oktober 2011


    

naar boven 


Controlefoto's

29 september 2011 - Gisteren een spannende dag. Saeco moest even in slaap voor controlefoto's. Gelukkig was alles nog volledig in orde. Als er iets verschoven was, was het de laatste week dat het gecorrigeerd kon worden, daar de prothese vanaf nu begint vast te groeien. Binnen 4 weken de volgende controlefoto's.

We mogen ook volledig stoppen met pijnstillers en antibiotica daar Saeco al haar volledige gewicht op haar heup zet en dus geen pijn meer heeft.

naar boven 


Saeco is geopereerd

15 september 2011 - Na 5 uur narcose zijn we gisterenavond Saeco gaan ophalen. Alles is goed gelukt, de nieuwe heup zit op de juiste plaats volgens de controlefoto's die na de operatie gemaakt zijn. Het is een cementloze heup die poreus is en zelf in het bot moet vastgroeien de komende weken.

Toen ze thuis wakkerder werd, wou ze direct spelen dus het was een HELE KLUS om ze gisteren te laten blijven liggen. Afgelopen nacht begon ze rond half drie te piepen dus een spuitje pijnstiller gegeven.

Vanochtend voor de eerste keer, mits vasthouden, gesteund op de heup om buiten een plasje te maken.

De komende 6 weken zijn vrij cruciaal dus dan mag ze niet zonder ondersteuning op de heup steunen zodat deze zeker niet uit de kom vliegt door uitschuiven of wilde beweging. Daarna volgen nog 6 weken dat ze moet oppassen en dan kan alles stilletjesaan opgebouwd worden. Binnen 2 weken moet ze terug kort in slaap voor de 1ste controle röntgen fotos om te kijken of alles goed zit. Ondertussen revalidatieoefeningen en coldpacks.

Onze kat wist precies dat er iets mis was met Saeco want die kwam lief kopjes geven en er naast liggen.

naar boven 


Saeco, het zusje van Kyra, heeft een kunstheup nodig

8 augustus 2011 - Een paar weken geleden namen de Belgische eigenaren van een zusje van Kyra contact met ons op. Ook zij zijn het slachtoffer geworden van broodfokker Rudy Erbrink in Poppel (België) die onder de naam Grenshonden pups verkocht.

Door de publiciteit die Kyra kreeg in Nederland verwijderde hij zijn website en veranderde de naam Grenshonden, waarmee hij op Marktplaats adverteerde, in de naam Doggyhoeve.

Dit zusje van Kyra heet Saeco en was indertijd net zo klein als Kyra. De eigenaren hebben destijds erg getwijfeld tussen beide pups.

Ook Saeco heeft verschillende maanden een achterstand gehad ten opzichte van normale labradorpups, totdat zij een groeispurt kreeg.

Maar sinds kort loopt Saeco mank en heeft veel pijn. Uit onderzoek blijkt nu dat Saeco's heup met 9 maanden al totaal versleten is. De enige mogelijkheid voor Saeco om nog aardig te kunnen leven is door haar een kunstheup te geven. Deze operatie met de langdurige revalidatie gaat de eigenaren Davy en Sandy bij elkaar zo'n € 4000 kosten.

Om dat bij elkaar te krijgen hebben zij op Facebook, (zie: www.facebook.com/steun.saeco) een sponsoractie speciaal voor Saeco op touw gezet en gaan ze de komende jaren niet op vakantie.


       

Comité Dierennoodhulp wil deze mensen die veel voor hun hond over hebben graag een hart onder de riem steken door
€ 500 mee te betalen aan de operatie voor de kunstheup. Het is mooi dat we nu geld dat overbleef na de inzamelingsactie voor Kyra kunnen gebruiken om haar zusje Saeco te helpen.

Saeco wordt 14 september a.s. geopereerd en dan zal haar heup vervangen worden door een kunstheup. Het is een zware operatie en Saeco zal hierna nog lang moeten revalideren en zich rustig houden.

Wie Saeco wil helpen kan mee doen aan de sponsoractie in België of een gift storten op:
KBC rekeningnummer België: 733-0216254-71
KBC IBAN : BE49 7330 2162 5471
KBC BIC Swift code : KREDBEBB

Davy Vereycken en Sandy Theuwen, e-mail: sandy.theuwen@telenet.be, telefoon: +32 (0)476/462247


Illegale broodfokker

Toen Davy en Sandy hun pup Saeco kochten, dachten zij dit bij een goede fokker gedaan te hebben. Rudy Erbrink beweerde een erkende fokker te zijn en zei dat de ouderdieren op heupdysplasie getest waren en dat de pups in huis opgroeiden.

Niets bleek minder waar. De Nederlander Rudy Erbrink van Grenshonden fokte in Poppel illegaal en was er enkel op uit om zoveel mogelijk nesten per jaar te verkopen. De pups groeiden dan ook niet op in zijn mooie huis, maar in de bijkeuken en schuur.

Comité Dierennoodhulp diende destijds naar aanleiding van Kyra een klacht in over deze fokker bij Dierenrecht België, die onze klacht doorgaf aan de federale overheid waarop inspectie volgde.

Grenshonden bleek in België niet geregistreerd te staan als erkende fokker en chipte de pups die hij verkocht niet. Dit is in België verplicht.

Ook deed Comité Dierennoodhulp aangifte bij de Belgische belastingdienst vanwege het vijf jaar lang ontduiken van de belasting door het illegaal fokken en verkopen van honden. Het laatste nieuws is dat hij hiervoor wordt aangeklaagd.

naar boven 

 Valid XHTML 1.0 Transitional