Stem voor de dieren

Met de Tweede Kamerverkiezingen in zicht slaan de dierenorganisaties van de Dierencoalitie de handen ineen om kiezers met een hart voor dieren te helpen met hun keuze. Met behulp van veertien stellingen krijgen zij inzicht in de dierenkandidaten op de verkiezingslijst. Uiteenlopende politici hebben eerder op deze stellingen gereageerd, hierdoor geeft de kieswijzer weer welke kandidaat het diervriendelijkst is. De kieswijzer is te gebruiken op wieisjouwdierenkandidaat.nl.

Verschillende kandidaten van PvdD, D66, GroenLinks, ChristenUnie, 50Plus, SGP, SP en JA21 hebben zich uitgesproken over de stellingen. Het CDA heeft aangegeven niet mee te willen doen met deze campagne en ook de stellingname van PVV, FvD en Denk-kandidaten ontbreken.

De Dierencoalitie is een samenwerkingsverband van achttien dierenbeschermingsorganisaties op het gebied van politieke belangenbehartiging. De Dierencoalitie ondersteunt deze dierenbeschermingsorganisaties in Den Haag, met het doel om in belangrijke politieke en maatschappelijke kwesties effectief voor de belangen van dieren op te komen. De Dierencoalitie is niet gelieerd aan een politieke partij. Met dit initiatief hoopt de Dierencoalitie zoveel mogelijk diervriendelijke politici in de Tweede Kamer krijgen.