Zwartboek konijnen in de hel

Lees hier ons zwartboek konijnen

Isabel en Annabel in de sneeuw

‘Isabel en Annabel in de sneeuw’ is een bijzonder boek: het is het eerste boek dat ooit door een kip is gemaakt. In het boek vertelt kip Isabel haar verhaal over hoe zij en haar zuster Annabel eerst opgesloten zitten in een legbatterij totdat ze op een dag vrijgekocht worden en ontdekken hoe het is om als echte kippen te gaan leven.

Charlotte Mutsaers; schrijfster, kunstenares en winnares van de P.C. Hooftprijs 2010 heeft op de achterkant van het boek als quote geschreven: ‘Het verhaal van Isabel zal ieder mens met een beetje hart in zijn lijf direct aangrijpen. Help mee om de wens van Isabel te vervullen!’

Het boek telt 36 pagina’s en is rijk geïllustreerd met bijzondere kleurenfoto’s en is geschikt voor ieder mens vanaf zeven jaar. Mooi om kado te geven aan dierenvrienden, als relatiegeschenk of in het kerstpakket, en aan een ieder die wil leren dat een kip meer is dan een eifabriek. De opbrengst van het boek gaat geheel naar het redden van kippen.

» Klik hier voor een klein kijkje in het boek

Hoe te bestellen

Het boek kost € 10,00 inclusief verzendkosten in Nederland. Door overmaking van € 10,00 op Triodos Bank NL32 TRIO 0254 7275 73 (BIC: TRIONL2U), ten name van Red een Legkip, onder vermelding van ‘boek Isabel’ en het opsturen van de volledige adresgegevens per e-mail: redeenlegkip@hotmail.com, krijg je het boek zo spoedig mogelijk thuisgestuurd. De opbrengst van het boek gaat geheel naar het redden van kippen. Als je het boekje vanuit het buitenland wil bestellen dan kost het boek inclusief verzendkosten € 15,00.

Speciale aanbieding

Bij overmaking van 15,00 euro kun je naast het boek van kip Isabel ook het boek ‘Juultje en Jonathan’ opgestuurd krijgen (binnen Nederland). Normaal is de verkoopprijs van het boek ‘Juultje en Jonathan’ inclusief de verzendkosten 10,00. Zie voor meer infomatie over het aangrijpende boek van de konijnen Juultje en Jonathan hieronder op deze pagina.

Te leen bij veel bibliotheken

De NBD (Nederlandse Bibliotheken Dienst) vond het boek van kip Isabel de moeite waard om er een mooie recensie van te laten maken, waardoor het boek nu in bijna 200 bibliotheken te leen is op de kinderafdeling.

‘Juultje en Jonathan’, een aangrijpend boek over konijnen

Konijn Juultje die met haar vriend Jonathan in dezelfde tuin leeft als de geredde legkippen Isabel en Annabel heeft nu net als kip Isabel eerder deed ook een boek geschreven. Kip Isabel hoopt van harte dat ook het boek van Juultje veel gelezen gaat worden en dat haar wens uitkomt.

In het rijk met foto’s geïllustreerde boek ‘Juultje en Jonathan’ (subtitel ‘Van een gekooid bestaan naar een vrij leven’) vertelt konijn Juultje haar aangrijpende en waargebeurde verhaal en dat van haar vriend Jonathan. Juultje werd geboren in de vleesindustrie, Jonathan in de huisdierenindustrie. Beiden hebben door hun gekooide bestaan zwaar te lijden gehad. Op een dag worden ze op het nippertje gered door een vrouw. In de tuin van de vrouw ontmoeten ze elkaar voor het eerst. Pas dan begint hun leven als konijn. Juultje heeft nog één grote wens: dat haar soortgenoten niet meer opgesloten worden en konijn mogen zijn. Het boek ‘Juultje en Jonathan’ is een initiatief van Comité Dierennoodhulp en is geschreven door oprichtster Sandra van de Werd. Quote Sandra “Met dit boek willen we mensen bewust maken van het ellendige bestaan van het merendeel van de konijnen in ons land in de hoop dat mensen gaan inzien dat het volstrekt onethisch is dat dieren op deze manier moeten leven.”

Het boek Juultje en Jonathan ISBN/EAN 978-90-817215-0-9 (gebonden, met harde kaft, 48 pagina’s) is bestemd voor zowel kinderen als volwassenen. Een bijzonder, aangrijpend en educatief boek om kado te geven aan familie, vrienden en kennissen, als relatiegeschenk of in het kerstpakket.

Klik hier voor een klein kijkje in het boek

Hoe te bestellen
Het boek kost €10,00. Door overmaking van € 10,00 (inclusief de verzendkosten binnen Nederland) op Triodos Bank NL40 TRIO 0254 7146 25 (BIC: TRIONL2U), ten name van Comité Dierennoodhulp, onder vermelding van ‘boek Juultje en Jonathan’ en het opsturen van de volledige adresgegevens per e-mail:dierennoodhulp@hotmail.com, krijg je het boek zo spoedig mogelijk thuisgestuurd. De opbrengst van het boek gaat geheel naar hulp aan dieren in nood.

Pechvogel Ruby wordt geluksvogel

Kerstman bevrijdt duiven

Vleugels

Een film over kippen die door Red een Legkip gered worden uit de industrie

Kerstman bevrijdt konijnen

De Hokjesman aflevering Dierenvrienden