22 december Vredesdienst voor dieren: Kom jij ook?

Vijfde Vredesdienst voor Dieren: zaterdag 22 december

LOCATIE: Nassaukerk, Wittenkade 111 , 1052 AG Amsterdam

TIJD: Aanvang 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) tot 17.30 uur en daarna gelegenheid tot napraten met een drankje (contant betalen) en gratis diervriendelijk hapje.

Op de website www.vredesdienst.nl vind je alle informatie en zie ook ons evenement https://www.facebook.com/events/1908473359248998/ op Facebook, waar ook een aankondigingsposter te vinden is om te printen en op te hangen.

PROGRAMMA: Er is ook dit jaar weer een mooi programma met muziek en boeiende sprekers waaronder Janine Abbring, Willem Vermaat, Annemiek Schrijver en uiteraard Sandra van de Werd van Comité Dierennoodhulp  en Geoffrey Deckers van Een DIER Een VRIEND. Zie voor het hele programma: https://www.vredesdienst.nl/voorlopig-programma-22-december-2018. De Vredesdienst voor dieren heeft geen kerkelijk of religieus, maar een humanitair karakter.

VEKO VREDESDIENST MAALTIJD
Er is de mogelijkheid om na de Vredesdienst voor Dieren om 19.00 uur in de kerk een drie gangen vegan biologische Veko Vredesmaaltijd te nuttigen. Kostprijs is 10 euro contant. Graag hiervoor vooraf reserveren bij Erik erik@vekologisch.nl.

 

Straks is het weer Kerstmis, een feest dat door velen van ons gezien wordt als feest van de vrede. Helaas is de vrede wereldwijd ver te zoeken en is het schrikbarend hoe wij met elkaar en dieren om kunnen gaan. Voor menig dierenliefhebber geldt dat eigen hond, kat of ander dierbaar huisdier een goed en lang leven wordt gegund. Maar anders ligt dat voor al die ver van ons weggestopte naamloze miljoenen dieren die de pech hebben dat wij ze niet persoonlijk kennen. Hun leven is een en al lijden. Wreedheden tegen mens, kind en dier staan niet los van elkaar en iedere vorm is even verwerpelijk. Zet daarom zelf een eerste stap naar wereldwijde vrede: laat dieren geen onderdeel zijn van je kerstdiner.

Het wordt tijd dat we ons bezinnen op hoe we omgaan met andere levende wezens met bewustzijn en gevoel. Voor de vijfde keer wordt dit jaar daarom de Vredesdienst voor Dieren vlak voor Kerst op zaterdagmiddag 22 december georganiseerd in de Nassaukerk in Amsterdam.

Waarom een Vredesdienst voor Dieren?

De stap van verruwing en geweld tegen dieren naar geweld tegen onze eigen soortgenoten is klein. Het laatste ligt in het verlengde van het eerste. ‘Zolang er slachthuizen zijn zullen er ook slagvelden zijn’, schreef de Russische schrijver Tolstoj al. De hierboven vermelde 25 dierenorganisaties en samenwerkingsverbanden zijn van mening dat juist voor een Vredesfeest geen mishandeling, uitbuiting, geweld, doding en slachting behoren plaats te vinden. Van geen enkel voelend levend wezen op aarde. Alleen dan kan er van echte vrede sprake zijn. Gezien de vele mogelijkheden van tegenwoordig kan men ook zónder gebruik van dieren heerlijk en feestelijk eten. Zie bijvoorbeeld het heerlijke veganistische recept op www.vredesdienst.nl
We hopen je te zien op 22 december bij de Vredesdienst voor Dieren! Kom jij ook?

We hopen je te zien op 22 december bij de Vredesdienst voor Dieren!

 

Laat je hond thuis

Wij verzoeken mensen om hun hond thuis te laten. Voor de hond is het geen pretje om een paar uur stil te zitten en zich koest te houden. Bovendien gaat de Vredesdienst voor dieren niet over huisdieren, maar juist over al die miljoenen maar al te vaak vergeten ver weggestopte dieren die op het bord belanden. Hulphonden zijn uiteraard welkom.

 

Ondersteund door 25 dierenbelangenorganisaties

Klik op de afbeelding om de poster te downloaden

De Vredesdienst voor Dieren 2018 wordt georganiseerd door Ds Hans Bouma, Comité Dierennoodhulp & Een DIER Een VRIEND  

en mede mogelijk gemaakt door:
Vissenbescherming, Rechten voor al wat leeft, Sea First Foundation, Akka’s Ganzenparadijs, Ganzenbescherming Nederland, Red een Legkip, Stichting Dierennood, Konijn in Nood, Plenty Food, De Faunabescherming, Stichting KonijnenBelangen, Dier&Recht, Varkens in Nood, Bont voor Dieren, Caring Vets, Stichting Melief, Koeienrusthuis Stichting De Leemweg, Animal Rights, Dierencoalitie, Open Wing Alliance, Nederlandse Vereniging voor Veganisme, VeggieSquad en Bouncers Against Animal Abuse