Beloning voor tip die leid naar dader van gedumpt ziek bokje in Amsterdamse Bos

Comité Dierennoodhulp looft een beloning van 250 euro uit voor de tip die leid naar de dader die op maandag 14 oktober een jong ziek bokje in een boodschappentas aan een hek in het Amsterdamse Bos heeft achtergelaten. Het arme dier is in de avond gevonden door dierenambulance de Ronde Venen en naar een opvang van Comité Dierennoodhulp in Rijsenhout gebracht. Daar bleek het jonge bokje, die inmiddels de naam Tommy heeft gekregen, er slecht aan toe. Hij had diarree, een ernstige worminfectie, at nauwelijks en had geen penswerking. Tommy is bij de dierenarts behandeld tegen de wormen, heeft een injectie tegen de pijn gekregen en krijgt dwangvoeding met extra vitaminen. Tommy vecht nu voor zijn leven. Gelukkig heeft hij wel sinds een paar dagen gezelschap gekregen van geit Meggie, die ook een goed huis zocht. Hopelijk trekt Meggie het jonge bokje door deze crisis heen.

Comité Dierennoodhulp wil heel graag degene achterhalen die dit bokje gedumpt heeft. Iemand moet dit bokje kennen en eerder gezien hebben. Comité Dierennoodhulp verspreid daarom de foto van Tommy via de social media en looft een beloning uit van 250 euro voor de tip die naar de dader leid. Zodra Comité Dierennoodhulp weet wie de dader is zal zij aangifte tegen hem of haar doen want het dumpen van dieren is strafbaar en dierenmishandeling. Mensen die iets weten kunnen mailen naar: dierennoodhulp@hotmail.com

Dumpen van dieren geen uitzondering

Helaas komt het regelmatig voor dat dieren als kuikens, kippen, hanen, konijnen, bokjes en hangbuikzwijntjes gedumpt worden in bos, park of langs de kant van de weg. Veel van deze dieren komen akelig aan hun eind omdat ze zich niet kunnen redden, door hun tamheid snel door een roofdier worden gepakt, worden overreden of de hongerdood sterven. Een klein deel heeft wat meer geluk omdat ze op tijd ontdekt worden door dierenliefhebbers die zich  over de gedumpte dieren ontfermen.

Comité Dierennoodhulp is van mening dat als je een dier neemt je ook de verantwoordelijkheid daarvoor hebt en het dier een goed leven dient te geven. Ook als het je wat minder uitkomt. Mensen die dieren bewust voor de lol fokken en daarna de manlijke dieren als oud vuil dumpen of doden zouden een houdverbod dienen te krijgen. Evenals mensen die een dier gekocht hebben en het dumpen als het dier hen in de weg staat.