Beloning voor tip die naar dader leidt van 5 gedumpte kippen in dichtgeplakte doos

Het is een wonder dat de vijf gedumpte kippen nog leven want zij zaten urenlang op elkaar gepropt in een met tape dichtgeplakte  doos waar ook nog eens een vuilniszak overheen zat. De beheerder van kinderboerderij de Elsenhove aan de Bankrasweg in Amstelveen had het pak al om 8 uur bij de ingang van zijn kinderboerderij zien staan, maar dacht dat het bij de verhuizers hoorde van het kantoor van groengebied Amstelland. Pas rond half een in de middag werd het hem duidelijk dat het geen verhuisdoos was en opende hij de een in plastic zak verpakte dichtgetapete doos en ontdekte daar vijf gedumpte kippen in, waaronder een witte haan en hen en vermoedelijk drie jonge witte haantjes. De beheerder belde de dierenambulance De Ronde Venen die de kippen naar de opvang van Comité Dierennoodhulp in Rijsenhout heeft gebracht. De doos zat onder het bloed en de kippen waren heel erg bang.

Comité Dierennoodhulp is het dumpen van dieren zat en wil heel graag degene achterhalen die deze kippen gedumpt heeft. Iemand moet de kippen kennen en eerder gezien hebben. Het moet toch iemand opvallen dat diegene  die de kippen had, ze opeens niet meer heeft. Hoogstwaarschijnlijk woont de dader in Amstelveen of omgeving. Comité Dierennoodhulp looft een beloning uit van 150 euro voor de gouden tip die naar de dader leid.  Als we weten wie de dader is kunnen we aangifte tegen hem doen want het dumpen van dieren is strafbaar en dierenmishandeling. Mensen die iets weten kunnen mailen naar: dierennoodhulp@hotmail.com

Dumpen van dieren geen uitzondering

Helaas komt het regelmatig voor dat dieren als kuikens, kippen, hanen, konijnen, bokjes en hangbuikzwijntjes gedumpt worden in bos, park of langs de kant van de weg.  Begin november werden er ook al 9 kippen in een doos achtergelaten aan de Weteringschans in Amsterdam en in oktober werd er een jong ziek bokje gedumpt in het Amsterdamse Bos. Het is maar een klein deel van de gedumpte dieren dat het geluk heeft om op tijd ontdekt te worden door dierenliefhebbers die zich over hen ontfermen. Veel van de gedumpte  dieren hebben dat geluk niet en komen akelig aan hun eind omdat ze zich niet kunnen redden, door hun tamheid snel door een roofdier worden gepakt, worden overreden of de hongerdood sterven. Comité Dierennoodhulp is van mening dat als je een dier neemt je ook de verantwoordelijkheid daarvoor hebt en het dier een goed leven dient te geven. Ook als het je wat minder uitkomt. Mensen die dieren bewust voor de lol fokken en daarna de manlijke dieren als oud vuil dumpen of doden zouden een houdverbod dienen te krijgen. Evenals mensen die een dier gekocht hebben en het dumpen als het dier hen in de weg staat.