Geen mobiele kinderboerderij meer in winkelcentrum Emmen

Het bedrijf Bert’s Animal Verhuur zal met zijn reizende kinderboerderij niet meer ingehuurd worden door ondernemersvereniging Emmen Centrum. De evenementen coördinator van de gemeente Emmen liet ons op 14 maart 2018, n.a.v. de brief die we hierover naar de gemeente Emmen stuurden, per mail weten dat zij een gesprek hebben gehad met ondernemingsvereniging Emmen Centrum en dat de vereniging heeft aangegeven dit soort activiteiten zoals een reizende kinderboerderij voortaan niet meer te organiseren in het centrum. Wij zijn erg blij met dit bericht!

Stelling van RTV Drenthe: Dieren horen niet thuis in winkelcentra

foto Pixabay

(foto: Pixabay.com)

28-2-2018 EMMEN – Te weinig leefruimte voor dieren en konijnen die los liepen tussen koeien, geiten en varkens. Vijf dierenorganisaties doen aangifte tegen Bert’s Animal Verhuur. Afgelopen weekend bouwde het bedrijf een mobiele kinderboerderij op in het winkelcentrum van Emmen.

Het bedrijf deed dit in opdracht van middenstandsorganisatie Emmen Centrum Vlinderstad. De dierenorganisaties het Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, stichting Dierennood, Ganzenbescherming Nederland en Rechten voor al wat leeft, zeggen dat Bert’s Animal Verhuur de Wet Dieren door de chaotische omstandigheden heeft overtreden.

“Bert’s Animals Verhuur is een commercieel bedrijf dat geld verdient aan het vermaak door dieren. Daarbij wordt helemaal niet gekeken of een dier het ook leuk vindt of niet”, zegt Sandra van de Werd, woordvoerster van de vijf dierenorganisaties.

Volgens citymanager Laurens Meijer van Emmen Centrum Vlinderstad heeft hij geen wanklank gehoord. Hij zag vooral blije kinderen en ouders.

Stelling
Wat vindt u? Is het nog wel van deze tijd om dieren te showen in winkelcentra? Moeten ouders en kinderen bijvoorbeeld naar een ‘vaste’ kinderboerderij?

Eens: 64.74% (975 stemmen)
Oneens: 35.26% (531 stemmen)