In kou gedumpte babykonijntjes in park Frankendael

21 januari 2024 – Deze babykonijntjes zijn gedumpt in de heemtuin park Frankendael. Wandelaars hadden het dode babykonijntje gevonden en nog een konijntje levend gezien. De oprichter van Comté Dierennoodhulp was daar toevallig met haar hond aan het wandelen en heeft met hulp van de omstanders het kleine babykonijn kunnen vangen.
Het dumpen van dieren is strafbaar en dierenmishandeling. Het is enorm wreed om dit te doen. Deze babykonijnen hadden zich echt helemaal nooit kunnen redden. Het was veel te koud, ze hebben nog geen wintervacht. Bovendien weten ze zich niet te redden en zijn een zeer makkelijke prooi voor de honden die daar loslopen en de reigers die daar wonen. Het dode konijntje had geen bijtwonden en is hoogstwaarschijnlijk door de kou en stress doodgegaan. Dit is pure dierenmishandeling!
Het konijntje is de volgende dag naar de konijnenopvang gebracht waar zij zo spoedig mogelijk gekoppeld zou worden aan andere jonge konijntjes. De konijnenopvang zoekt een goed huis voor haar waar ze de ruimte krijgt samen met een soortgenootje en als konijn gerespecteerd wordt.