Klacht aan burgemeester Femke Halsema in verband met gezeul van dieren op de Dam bij boerenevenement

Comité Dierennoodhulp heeft op 13 december 2019 samen met Een DIER Een VRIEND, Animal Rights en Rechten voor al wat leeft een klacht ingediend bij burgemeester Femke Halsema en de wethouders en raadsleden van de gemeente Amsterdam over het door de boeren meezeulen van koeien, schapen, konijnen en een paard en neerzetten op de Dam.

 

De dierenorganisaties vinden het onbegrijpelijk dat dit toegelaten wordt en dat de politie tot nu toe niet opgetreden heeft. Dit gesleep en tentoonstellen van dieren is namelijk volstrekt tegen het gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid waarin afgesproken is geen vergunningen te verlenen voor het gesleep met dieren omdat het dieren onnodig angst en stress oplevert. De gemeente heeft om die reden eerder ook alle dierenverhuurbedrijven laten weten dat zij niet welkom zijn in Amsterdam. De dierenorganisaties hebben ook de politie verzocht om op te treden.

Het feit dat er ook meer tractoren op de Dam staan dan de toegestane 25 zien de dierenorganisaties  als symptomatisch voor het door het Amsterdamse gezag oprekken van regels als het om boze veeboeren gaat. De dierenorganisaties vinden het bijzonder kwalijk dat dieren daar nu ook de dupe van worden.

De foto hieronder die gemaakt is op het boerenevenement en laat weer eens duidelijk zien hoeveel veeboeren van dieren houden.