Klein rammetje gedumpt bij Oostvaardersplassen

28 juni 2024 – Op dinsdagmiddag 25 juni kreeg Stichting Dierennoodhulp Flevoland een melding binnen van Staatsbosbeheer dat zij een schaapje gevonden hadden op de Praamweg in het natuurgebied Oostvaardersplassen in Lelystad. De dierenambulance van stichting Dierennoodhulp Flevoland heeft de kleine ram (zo groot als een kleine Labrador) opgehaald en heeft vervolgens contact opgenomen met de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) over wat te doen met dit schaapje waar de oormerken van waren verwijderd.
De NVWA nam vervolgens contact op met Comité Dierennoodhulp die eerder al op 16 juni vijfendertig schapen die gered waren van de illegale slacht heeft opgevangen in verschillende opvangen in het land. Comité Dierennoodhulp vond voor dit schaapje opvang bij Landgoed De Peerdegaerdt in Strijen waar 16 van de 35 geredde schapen in quarantaine zitten. Het schaapje is gisteravond door de dierenambulance daarnaartoe gebracht. Het kleine mini schaapje was direct zichtbaar blij op zijn nieuwe veilige opvangplek.
Ook dit schaapje zal volgens de regels van de NVWA drie weken in quarantaine opgesloten worden en tevens zal er door een dierenarts bloedonderzoek gedaan worden om te kijken of het dier gezond is. Zodra het schaapje gezond is verklaard zal hij gecastreerd worden en zoeken we een liefdevol huis voor hem waar hij wel gewenst is!
Het dumpen van dieren is strafbaar, maar buiten dat, zo ga je toch niet met je dieren om? Comité Dierennoodhulp is van mening dat als je een dier neemt of geboren laat worden je ook de verantwoordelijkheid daarvoor hebt en het dier een goed leven dient te geven. Ook als het je wat minder uitkomt. Mensen die zo wreed met dieren omgaan, en ze als oud vuil dumpen of doden zouden een houdverbod dienen te krijgen.