Open brief aan Matthijs Schilder, Claudia Vinke, officieren van justitie en opslaghouders over het vermoorden van honden

Jazz en Diaz

25 april 2017 – Opnieuw zijn er hier in Nederland 16 honden vermoord, waaronder negen pups die pas vier weken oud waren toen ze in de opslag terechtkwamen. Pups die nog geen vlieg kwaad hadden gedaan.

Met grote koppen stond het in oktober 2016 in de krant: 25 pitbulls gered van hondengevechten. Ja, het waren kruising American Staffordshire terriërs, maar kunnen zij daar wat aan doen? Behalve dat zij een pitbullachtig uiterlijk hebben, zijn het vooral gewoon honden die net als iedere andere hond een lieve baas willen hebben, willen spelen, eten en willen leven. Zij kunnen er ook niets aan doen dat ze op de wereld zijn gezet.

Op 22 april 2017 bericht het ANP: 16 gevaarlijke pitbulls mogen gedood worden. Vergeten wordt dat ze gered zijn en dat de 9 pups niet eens de kans hebben gehad om gevaarlijk te worden. Zogenaamd gered, maar dan wel zo dat ze van de regen in de drup kwamen. En dat allemaal dankzij u. Hoeveel honden zijn het er intussen die door uw adviezen en beleid en uitspraken zijn vermoord? Honderden zeker, maar misschien loopt dat aantal inmiddels wel tegen de duizend, gezien de 9 jaar waarin honden worden getreiterd met een pesttest in de opslag. Zelfs honden die verwaarloosd binnenkomen of mishandeld zijn, worden hieraan onderworpen.

En u met zijn allen bepaald of zij dood moeten of mogen blijven leven. Wie bent u dat u dit mag doen? Dat u zo mag oordelen en handelen over dieren die vaak nauwelijks iets of niets hebben misdaan?

Lees de hele brief (.pdf)