Van illegale slacht gered schaap Hoop moest vechten voor zijn leven

Op de eerste dag van het offerfeest op zondagochtend 16 juni 2024 werd er door de NVWA en de dierenpolitie na een tip een illegale slachterij bij een boerderij in Warmenhuizen opgerold. Voor veel schapen kwam helaas de redding te laat, maar 35 schapen leefden nog en konden gelukkig gered worden. De NVWA nam contact op met Comité Dierennoodhulp die de schapen mocht ophalen en opvangen onder strikte voorwaarden om daarna te herplaatsen. Schaapje Hoop was één van hen. Samen met 9 andere geredde schapen werd hij door Hester van Stichting Dimarte opgehaald en kwam hij bij haar in quarantaine in de opvang in Raerd.
Vanaf de eerste dag bleek Hoop al heel erg ziek. Het zieke schaap dat toen nog geen Hoop heette had bleke slijmvliezen, was mager en erg verwaarloosd. Waarschijnlijk was hij al veel langer ziek en had hij veel last van wormen. Hoop kreeg van de dierenarts na het bloedonderzoek een vitamine B injectie. De kans was groot dat hij het niet zou redden. Het werden spannende dagen voor Hester en het doodzieke schaap die Hester de naam Hoop inmiddels had gegeven. Want Hoop mocht het niet opgeven. Hij was niet voor niets gered! Doodziek als Hoop was zocht hij dikwijls steun bij Hester die in die spannende dagen heel vaak naast hem zat. Zodra Hester dan wilde opstaan om weer aan het werk te gaan legde Hoop gelijk zijn koppie tegen haar aan. En Hester gaf hem ook niet op: zij belde stad en land af bij dierenartsen voor raad en multivitaminen injecties. Die ze ook gelukkig kon ophalen. Omdat Hoop zijn darmen slechter opnemen krijgt hij de vitamine en ijzer via injecties. En ook vloeistof met suikers en zouten om aan te sterken.
Het mooie nieuws is dat Hoop het gaat redden! De kritieke dagen zijn voorbij. Mede dankzij Hester die hem niet wilde opgeven en alles voor hem uit de kast haalde. Hoop voelt zich inmiddels veilig tussen de andere schapen en is stabiel en scharrelt lekker rond tussen zijn vriendjes. Het zal nog een lange tijd duren voordat Hoop volledig hersteld is van zijn ernstige verwaarlozing. En het ziet er naar uit dat zowel Hester als Hoop elkaar niet meer willen loslaten door alles wat ze samen hebben meegemaakt. Hoop blijft bij Hester wonen.

Nog fijne plek gezocht voor 16 schapen

Voor 19 van de 35 geredde schapen hebben we ondertussen al hele fijne plekken gevonden bij dierenliefhebbers die deze schapen nog een fijn en lang leven willen geven. Na hun quarantaineperiode en als ze gecastreerd zijn verhuizen ze daarnaartoe. Maar voor 16 schapen hebben we nog geen fijne plek gevonden. En ze zijn zo ontzettend leuk en lief! En na alles wat ze hebben meegemaakt verdienen ze dubbel en dwars een liefdevol huis. Heb jij een fijne plek voor een paar van deze lieverds? Stuur dan een mail naar dierennoodhulp@hotmail.com