Vijf van illegale slacht geredde ‘offer’schapen naar opvang

In de nacht van 11 augustus belde de meldkamer van de NVWA naar Comité Dierennoodhulp. De politie in Eindhoven had vier schapen zonder oormerken aangetroffen in een schuurtje naast een woonhuis. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt en zij deden afstand van de dieren. Lieve dierenvrienden die zich hiervoor hadden aangemeld zijn na een telefoontje van ons gelijk in de auto (met trailer) gesprongen om de dieren in Eindhoven op te gaan halen. Zij troffen de dieren daar op elkaar gepropt in een vochtig klein schuurtje aan. Vervolgens hebben zij de dieren naar Margarit van stichting De Nobele Hoeve gebracht waar de dieren lekker bij mochten komen van alle stress die ze hebben gehad. Bij Margarit mogen de vier nog jonge rammen hun leven lang blijven. De schapen heten Amal (=hoop), Haya (=leven), Hubun (=liefde) en Shafiqa (=mededogen).

Hart van Nederland maakte deze reportage over de vier geredde schapen die nu veilig in de Nobele Hoeve leven.

Wij zijn echt super blij dat deze vier schaapjes niet vernietigd zijn zoals voorheen gebeurde, maar nu de kans hebben gekregen om bij dierenvrienden een mooi leven te krijgen!

Eerste geredde ‘offer’schaap heet Dasja

Een nacht eerder op 10 augustus kreeg de politie in Purmerend een melding binnen dat er schapen een huis werden binnen gedragen. Toen de politie arriveerde was daar niets van te zien, behalve dit schaap dat in de buurt op straat stond. De politie nam het schaap mee naar het bureau, maar kon de eigenaar niet achterhalen.​Dit schaap zou voorheen om die reden naar het slachthuis gebracht zijn om gedood te worden waarna het lichaam vernietigd werd. Nu belde de politie Comité Dierennoodhulp en werd het schaap door ons opgehaald en naar een opvang gebracht waar zij de naam Dasja kreeg, wat betekent geschenk van God’. Maandag herkende een hobbyschapenhouder uit Hoorn zijn gestolen schaap op de foto in een artikel in een krant. Hij nam contact op met Comité Dierennoodhulp en in goed overleg heeft Comité Dierennoodhulp Dasja overgenomen zodat ze voorgoed lekker veilig in de opvang mag blijven.

HELP JIJ DE GEREDDE ‘OFFER’SCHAPEN?

Vier van deze schapen zijn jonge rammen, zij moeten gecastreerd worden om bij elkaar in een groep samen te kunnen leven en om te verzekeren dat er geen nakomelingen komen. De kosten hiervan zijn ongeveer 450 euro. Geld dat we niet hebben. Help jij Hubun, Amal, Haya en Shafiqa?

Je kunt ons helpen door nu online een donatie te doen of zelf een donatie over te maken op Triodos Bank NL40 TRIO 0254 7146 25 (BIC: TRIONL2U), ten name van Comité Dierennoodhulp. Iedere donatie hiervoor is zeer welkom en alle donaties worden 100 % gebruikt voor dieren in nood.